Groentes los kopen

In de supermarkt kun je heel makkelijk voorgesneden groentes kopen zoals een Italiaanse roerbakmix. Ik koop bijna nooit voorgesneden groentes. Ik noem geen namen van supermarkten maar als voorbeeld kost een zakje Italiaanse roerbakmix van 400 gram anno 2020 €1,69. In de mix zit paprika, ui, wortels, courgette en prei. Om eerlijk te zijn vind ik paprika niet zo lekker in een pastasaus dus koop ik het volgende:

1 courgette €0,79

1kg wortels €0,65

1 prei €0,45

1kg ui €0,89

Bij elkaar opgeteld komt het op €2,78 en dat is inderdaad duurder dan de roerbakmix. Maar in plaats van 400 gram groente heb ik nu al een kilo wortels en een kilo ui. Zoveel wortel en ui is er niet nodig voor een pastasaus. Uien kun je lang bewaren, wortels moeten meestal wel binnen een paar dagen op. Wortels smaken los anders dan pastasaus dus na een dagje pasta kun met de wortels makkelijk een ander recept maken. Als snack vind ik wortels ook erg lekker. De uien kunnen lang bewaard blijven dus die kunnen nog voor allerlei gerechten gebruikt worden. De prei kan ook nog een keer gebruikt worden, hierover volgt nog een artikel in de categorie moestuin, zodra deze online staat zal ik hier de link plaatsen.

Verder gebruik ik gehakt, een pakje gezeefde tomaten van €0,49, een potje tomaten puree van €0,29 en kruiden die ik in de kast heb staan en natuurlijk verse basilicum. Het goedkoopste potje pastasaus kost in dezelfde supermarkt €1,00. Zo heb ik betaalbaar voor vier personen pastasaus, we zijn met z’n tweeën dus de helft gaat in de vriezer en hebben we nog wortels en ui en prei om te gebruiken.

Het is dus goed kijken naar wat er in een roerbakmix zit, wat de groentes los kosten en bedenken welke gerechten er nog meer met de groentes gemaakt kunnen worden.